KEBAIKAN POMELO EKSTRAK KEPADA MANUSIA. PROTECUR100 ADALAH EKSTRAK POMELO YANG SANGAT DIPERLUKAN OLEH SETIAP KELUARGA

Pomelo adalah buah yang terbesar sekali diantara semua buah-buahan citrus , ia berasal dari negara-negara Asia Tenggara. Pomelo boleh didapati sebesar 32cm diameter dan beratnya boleh mencapai sehingga 30 paun. Warna pulpanya berbeza dari kuning pucat ke merah jambu dan merah. Kulit buah ini yang sangat tebal tetapi lembut dan mudah untuk dikupas.

KANDUNGAN:
Vitamin C: 44.8 mg
Vitamin B1: 0.03 mg
Vitamin B2: 0.03 mg
Beta Karotena: 200 ug
Kalsium: 14.0 mg
Zat Besi: 0.6 mg
Protein: 0.7 g
Lemak: 0.3 g
Karbohidrat: 10.4 g
Tenaga: 44.0 Kcal
Air: 88.0 g

KEBAIKAN KESIHATAN:

  • Kulit buah pomelo mengandungi jumlah bioflavonoid yang tinggi . Bioflavonoid dalam pomelo didapati sangat baik untuk menghentikan sel-sel kanser daripada merebak di kalangan pesakit kanser payudara dengan menghapuskan  estrogen badan yang berlebihan.
  • Walaupun jus pomelo dikenali sebagai asid tetapi sebenarnya ia mempunyai tindak balas alkali selepas penghadaman. Oleh yang demikian, Pomelo sangat bermanfaat dalam sistem penghadaman manusia.
  • Pomelo mempunyai pektin yang berkesan dalam mengurangkan pengumpulan keatas deposit arteri(urat dalam tubuh).
  • Kandungan vitamin C yang tinggi membantu untuk memperkukuh dan mengekalkan keanjalan arteri.
  • Pomelo boleh membantu dalam proses penurunan berat badan, kerana enzim pembakaran lemak didalam buah pomelo boleh membantu untuk menyerap dan mengurangkan kanji dan gula di dalam badan.
  • Pomelo juga boleh membantu dalam kes-kes keletihan, kencing manis, demam, insomnia, sakit tekak, sakit perut, barah pankreas dan banyak lagi.
  • Kulitnya mengandungi banyak agen anti-kanser.
  • Dan banyak lagi kelebihannya kepada manusia…

PROTECUR100 ADALAH EKSTRAK POMELO YANG DAPAT MEMBANTU MENYELESAIKAN DAN MENGAWAL BANYAK MASALAH PENYAKIT YANG MENGGANGGU KEHIDUPAN MANUSIA. SETIAP KELUARGA PERLU MENDAPATKAN SEBOTOL PROTECUR100 DENGAN RM72 SAHAJA DEMI KESEJAHTERAAN HIDUP.

HUBUNGI KAMI:
+6012 4102368 / +6014 2707323

Tell a Friend and Get a Gift!

Follow me!