ADAKAH ANDA SEDANG BERUSAHA MENURUNKAN BERAT BADAN DAN ADAKAH ANDA BERJAYA DENGAN PELAN DIET YANG ANDA AMALKAN SERTA BERAPA LAMAKAH ANDA BOLEH BERTAHAN UNTUK MENGAMALKANNYA?

Percayakah anda jika saya katakan bahawa “ANDA ADALAH APA YANG ANDA MAKAN”. Jadi anda sendirilah yang menjadi “designer” utk bentuk badan anda sendiri selama 5-7 tahun lalu sehingga sekarang. Jadi bagaimanakah pula design yang akan anda reka esok dan hari seterusnya, semuanya ada ditangan anda sendiri. Wake up my dear friends… don’t create something that makes you have difficulty to change it in the future.

Anda tidak boleh mengawal cara diet anda selagi anda tidak mengetahui mengenai bentuk tubuh anda sendiri dan cara diet yang benar-benar sesuai dengan diri anda. Dulu…saya pun begitu juga, main hentam je, selepas saya mendalami bidang Fitness/Kecergasan, barulah saya mengenali apakah yg dimaksudkan dengan body type, kalori dan sebagainya. Dari situlah saya menyedari betapa pentingnya nutrisi ini dan saya mengamalkannya dengan betul supaya berat badan saya dapat dikawal. Kalau tidak boleh nak ikut exactly pun, at least 80-85%.

Beautisleep, Protecur100 can help change your shape like this. Plus a little bit extra with Dothemikross program, 99% my Fitness Professional Trainers will transform you to this shape!

Moderate/Sederhana adalah perkataan yang perlu ada didalam dairy kita. Walaupun sederhana sahaja tetapi masih dapat dikawal dengan baik dan berlarutan, bukan sekadar 1 atau 2 tahun sahaja. Dari segi kesihatan maupun kecantikan, biarlah seimbang kerana tanpa kesihatan yang baik, kecantikan pun akan hilang. Diet pun dietlah tetapi jangan sampai hilang nikmat kehidupan dan makan pula jangan sampai merosakkan nikmat kehidupan yg diberikan olehNya.

Semua diantara kita tertanya-tanya,”Apakah diet yang terbaik dan apakah yang sepatutnya kita makan?” Tunggu posting saya yang seterusnya… saya akan menjelaskan dengan lebih details serba sedikit mengenai masalah ini.

Kebanyakan diantara kita menjadi keliru kerana terlalu banyak diet pelan yang dikemukan dan tidak tahu yg mana satu benar-benar sesuai dengan bentuk badan kita. Anda tidak perlu bimbang kerana saya disini akan mencuba untuk memudahkan lagi anda menjadi “designer” yang terbaik untuk mereka bentuk tubuh anda mulai hari ini dan seterusnya.

Who-s-the-man Bookmark website saya dan berdaftarlah sebagai Member untuk mengikuti posting seterusnya mengenai “Mengapa Ramai Yang Gagal Dengan Pelan Diet Mereka”

Photos: correct-weight-loss
Tell a Friend and Get a Gift!

Follow me!