TESTIMONI HEBAT – MENGIDAP BUASIR SELAMA 15 TAHUN, APA KATANYA SELEPAS MENGAMALKAN PROTECUR100 DAN NEIBAC5…

Slm…

Saya mengidap penyakit buasir ini sudah hampir 15 tahun sejak saya berusia 24 tahun dahulu. Saya tidak boleh makan yang pedas langsung dan kadang-kadang memberi tekanan juga kepada saya. Telah berbagai-bagai cara saya dan suami ikhtiar untuk menyembuhkan masalah saya ini tetapi tidak berhasil. Ia menjadi lebih teruk dan kronik apabila usia saya mencecah 30-an.

Keadaan Buasir saya sudah terbonjol keluar sebesar syiling 20 sen dan membuatkan saya tidak selesa serta takut untuk membuang air besar. Kadang-kadang ia memalukan saya terutamanya ditempat kerja kerana tanpa disedari baju saya penuh dengan darah, pada mulanya saya fikir, saya datang haid kerana kebetulan tengah menunggu utk datang bulan tetapi pelik juga sebab saya sendiri tidak merasakannya. Apabila saya ke tandas, rupa-rupanya buasir saya berdarah… Bermula pada hari itu(2 tahun lalu), dubur saya selalu berdarah apabila saya duduk dengan posisi menekan buasir saya.
Kadang-kadang malu juga pada suami…memang tertekan dan yang paling membuatkan saya stress adalah apabila hendak membuang air besar. Sakitnya, ohh…! Memang berpeluh habis. Kekadang tu, tidak ada najis keluar pun sebab secara tak langsung lubang dubur saya dikemut dengan sendirinya. Tetapi apabila sudah tidak tahan(dah berhari-hari simpan), terkeluar jugalah. Ketika itulah sakit yang amat sangat sehingga terpancutnya darah seperti membuang air kecil. Pada waktu ini saya harus memakai ‘panty liner’ dihadapan dan belakang. Saya akan merasa gatal dibahagian dubur seperti beribu ekor semut sedang menggigitnya, aduh…! Saya selalu memujuk diri saya sendiri supaya bersabar dan Allah SWT sedang menguji saya. Tetapi tak selalu kita dapat memujuk hati ini, selalu jugalah saya murung, ingin menyendiri dan menangis sendirian di dalam tandas tanpa memberitahu sesiapa pun termasuklah suami saya. Suami saya banyak membantu saya dan dia pun sudah ikhtiar dari rawatan kampung sehingga rawatan pakar Buasir. Dia memang suami yang baik, penyayang dan penyabar.
Kawan saya mengetahui masalah saya, dan mengarahkan saya supaya membeli satu set produk Nuorico iaitu Neibac5 dan Protecur100. Tanpa fikir panjang saya pun meminta tolong kawan saya membelikannya secara online.
Setiap kali apabila saya minum air, Protecur100( 2 titik) akan menemani saya dan setiap kali saya ketandas, Neibac5 pula menemani saya (selepas mencuci bersih, saya semburkan kedubur dan kemaluan saya).
Allah Maha Besar lagi Maha Berkuasa…setelah mengamalkannya, saya dapat rasakan perubahan sedikit demi sedikit dari masa ke semasa. Selepas 2 bulan mengamalkannya…bonjolan buasir saya telah mengecut lebih kecil dari syiling 5 sen , tidak gatal-gatal lagi, tidak berdarah lagi, setiap hari saya dapat membuang air besar dan tidak berpeluh lagi didalam tandas( he..he…x3). Dari segi lain pula, masalah keputihan dah hilang…cuma kekadang tu waktu nak datang haid, ada nampak sedikit tanpa bau busuk. Kulit wajah saya tidak kusam lagi dan yang paling mengembirakan saya ialah saya tidak lagi merasa sakit apabila membuang air besar, tidak murung dan tidak perlu menangis didalam tandas lagi.
Sempena dibulan Ramadhan yang mulia ini, saya ingin berkongsi testimoni ini dengan tujuan untuk membantu sesiapa saya yang menanggung masalah seperti ini, cubalah penawar semulajadi ini…ia adalah pemberian dariNya kepada kita melalui alam semulajadi.
Selamat Berpuasa dan Salam Aidilfitri…

Puan Ross..,
“Saya bersetuju mempamerkan photo diatas tanpa pamerkan nama sebenar. “.

 

K.Armila …(Bukan nama sebenar)
Sungai Petani, Kedah
“Terima kasih K.Armila…semoga dilindungi Allah SWT” – Ross Safina Hor.
Ross Safina Hor
sexeroz@gmail.com

 

 

Tell a Friend and Get a Gift!

Follow me!