H1N1 TIDAK PERNAH BERHENTI UNTUK MEMBUNUH KITA SEMUA. KEMATIAN YANG TIDAK DIJANGKA SENTIASA MEMBURU KITA. AWAS!!!

Hari ini seorang wanita yang hanya berusia 38 tahun menjadi mangsa wabak bahaya H1N1 ini. Siapakah mangsa seterusnya??? Adakah saya, anda, atau kanak-kanak yang tidak berdosa???


Photo by Google Search

PROTECUR-100 ADALAH ANUGERAH SEMULAJADI YANG DAPAT MEMBANTU MENYELAMAT KITA SEMUA, INSYAALLAH BERJAYA… HANYA RM38 SAHAJA UNTUK 140 CAWAN.

Berita kematian dari Kementerian Kesihatan Malaysia,

Untuk makluman, satu kematian didaftarkan pada hari ini menjadikan jumlah keseluruhan adalah 69 kematian.

Kematian yang didaftar pada hari ini melibatkan seorang wanita berusia 38 tahun. Kes telah mendapatkan rawatan di klinik swasta pada 13 Ogos 2009 bagi gejala demam dan batuk selama 2 hari, ujian rapid test mendapati positif influenza A rawatan simptomatik telah diberikan tetapi tamiflu tidak diberi.

Lima (5) hari kemudian pada 18 Ogos 2009 pesakit mendapatkan rawatan di hospital swasta kerana secara tiba-tiba mengalami sukar bernafas dan cyanosis. Beliau terus dirujuk ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan di Unit Rawatan Rapi HKL.

Swab tekak telah diambil pada 18 Ogos 2009 dan rawatan tamiflu dimulakan. Walaubagaimanapun beliau telah meninggal dunia pada 19 Ogos 2009 dengan sebab kematian adalah pneumonia with ARDS.

Keputusan swab tekak mengesahkan positif bagi influenza A(H1N1) pada 20 Ogos 2009.

Tell a Friend and Get a Gift!

Follow me!